Afrika Only Amerika Only

Top 5: de mooiste treinreizen door Canada

VIA Rail
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Van west naar oost. Langs de Atlantische Oceaan. Van Toronto naar de Niagara Falls. Canada is bij uitstek een land om met een trein van VIA Rail te verkennen. Dit vinden wij de mooiste treinreizen.

de mooiste treinreizen van Canada
VIA Rail

The Canadian

By far onze nummer één in dit lijstje. The Canadian is een absoluut fenomeen en wordt over het algemeen gezien als een van de mooiste treinreizen ter wereld.

Hij brengt je, in een panoramische trein, van Toronto naar Vancouver. Je reist daarbij door vijf provincies die de diversiteit van Canada in optima forma laten zien.

Van de prairies van Manitoba tot de bergtoppen van Alberta: je ziet het allemaal tijdens deze fenomenale reis.

Meer weten? Kijk hier voor meer info.

The Ocean treinreis
Claude Robidoux via VIA Rail

The Ocean

De nummer twee op onze lijst is The Ocean. Ook dat is een fenomeen, ware het niet dat de route er behoorlijk anders uitziet. Deze gaat niet cross-country, maar langs de kust.

De route loopt van Montréal naar Halifax en passeert daarbij alle hoogtepunten van Oost-Canada.

Je ziet bijvoorbeeld het platteland van Québec, de Appalachen in New Brunswick en de kust van Nova Scotia. Een geweldige rit die in een dag én een nacht wordt afgelegd.

Meer informatie over The Ocean vind je hier.

de mooiste treinreizen van Canada
VIA Rail

Van Winnipeg naar Churchill

Churchill ligt in het uiterste noorden van de provincie Manitoba en heeft twee bijnamen: Polar Bear Capitol of the World én Beluga Capital of the World. 

’s Zomers zie je hier gegarandeerd witte dolfijnen, terwijl je er in de winter terechtkunt voor je dagelijkse dosis ijsberen.

Punt is – Churchill is een behoorlijk verlaten stad. Je kunt er eigenlijk alleen met de trein komen. Dat draagt echter alleen maar bij aan het avontuur.

Bovendien is de treinrit van Winnipeg naar Churchill fenomenaal. Hij gaat dwars door het boreale bos rondom Thompson en langs de rotsachtige kusten van de Hudson Bay. 

Een van de mooiste treinreizen en iets dat je eigenlijk ooit gedaan moet hebben.

Meer info vind je hier.

de mooiste treinreizen van Canada
VIA Rail

Van Jasper naar Prince Rupert

Wil je de grandeur van Canada’s Rocky Mountains zien? Deze treinrit van Jasper naar Prince Rupert mag in onze lijst van de mooiste treinreizen zeker niet missen.

De trip begint vlakbij een van onze favoriete nationale parken: Jasper National Park in Alberta. Verken de hoge bergpieken, heldere meren en indrukwekkende watervallen vóór je in de trein stapt richting Prince Rupert: een bestemming die onder meer bekendstaat om de beren in het Khutzeymateen Grizzly Sanctuary.

Overweeg hierbij om onderweg uit te stappen in Prince George: een plaatsje omringd door rivieren en – echt waar – regenwouden.

Meer informatie over de trein van Jasper naar Prince Rupert vind je hier.

de mooiste treinreizen van Canada
VIA Rail

Van Sudbury naar White River

Veel reizigers naar Ontario blijven in steden als Toronto hangen. Dat is begrijpelijk, maar ergens ook zonde. De provincie heeft namelijk veel meer te bieden.

Ontario’s variatie zie je het beste met een treinreis van Sudbury naar White River. De trein loodst je hierbij langs de kusten van Ramsay Lake, de rotsachtige heuvels rondom White River en verschillende, kleine dorpjes.

Erg gaaf om te zien en een aanrader voor iedereen die Canada’s highlights al heeft bezocht.

Meer weten? Kijk hier voor meer info.

🇨🇦 Lees ook De mooiste herfstkleuren van Canada zien? Pak een trein van Sudbury naar White River!