Afrika Only Amerika Only

Top of the World: één van de beste uitkijkpunten van British Columbia

Top of the World
Foto: Krystal Kehoe via Sun Peaks Resort
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het geweldige, maar ook relatief eenvoudig toegankelijke Top of the World is vanuit het Sun Peaks Resort met een skilift te bereiken – en dat is maar goed ook.

Maak kennis met Top of the World. Dit is het hoogste, per lift toegankelijke punt in de bergen rondom Sun Peaks Resort. Vanaf deze plek op Tod Mountain heb je een fabuleus uitzicht op – nou ja – op wat niet?

Bij een heldere dag, en die komen hier veel voor, want het resort heet niet voor niets Sun Peaks, worden skiërs, snowboarders en wandelaars getrakteerd op schitterende, panoramische vergezichten. Je ziet hierbij allerlei bekende landmarks van British Columbia, zoals Shuswap Lake en Dunn Peak.

Een aanrader!

Top of the World
Foto: Reuben Krabbe via Sun Peaks Resort

Wat kan ik doen op Top of the World?

Natúúrlijk is Top of the World meer dan alleen een uitkijkpunt. Sun Peaks Resort is tenslotte een uiterst populaire skibestemming – en dus wordt het punt met name in de wintermaanden véél bezocht.

Je vindt er bijvoorbeeld een van de beste skipistes voor families. 5 Mile geeft zelfs beginnende skiërs de mogelijkheid om hun kunsten te vertonen.

Heb je liever iets meer uitdagenders? Ga dan naar Gils Ski Area. Dit gebied wordt, onder meer vanwege zijn diepe dalingen, gezien als een van de beste skiplekken rondom Sun Peaks.

Top of the World
Foto: Kelly Funk via Sun Peaks Resort

Hoe kom ik op deze bestemming?

Plannen om naar dit punt te gaan? Pak dan de Burfield Chairlift óf de Crystal Chairlift. Beiden brengen je direct naar het punt in de bergen.

De Burfield Chairlift staat er al sinds 1961, hoewel de huidige versie een in 1998 vernieuwde variant is. Toen hij opende, was het de langste skilift van Noord-Amerika. De Burfield Chairlift staat nog altijd in de top tien.

De Crystal Chairlift werd vlak voor de start van het wintersportseizoen 2020-21 geüpdatet. Het origineel dateert uit 1979.