Amerika Only

Aanrader: een treinreis van Toronto naar Edmonton

Foto: VIA Rail
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Deze route van VIA Rail, van Edmonton naar Toronto of andersom, is dé perfecte manier om de diversiteit van Canada te ervaren: een combinatie tussen geweldige steden en ongerepte natuur.

Canada verkennen kan op uiteenlopende manieren. Tijdens een roadtrip per auto of rv, bijvoorbeeld.

Wij vinden de trein echter een schromelijk onderschat vervoersmiddel. Alleen per trein kom je op plekken die je anders misschien wel nooit had gezien.

De route tussen Toronto in Ontario en Edmonton in Alberta is hier misschien wel het perfecte voorbeeld van. Je reist hierbij, in een trein van VIA Rail, dwars door verschillende (voor)stedelijke gebieden, maar ook door de meest uitgestrekte prairies van Canada en via dichte en schitterende bossen.

Een aanrader!

Toronto Edmonton
Foto: VIA Rail

Wat zie ik onderweg van Edmonton naar Toronto?

Stap op Toronto’s Union Station – of begin in Edmonton – in de trein van VIA Rail en reis hiervandaan, via verschillende voorstedelijke gebieden, naar de meer ruigere regio’s van de provincie Ontario.

Je komt hierbij langs indrukwekkende rivieren en reist dwars door dichte bossen. Dat alles is, dankzij de grote ramen in de treinen van VIA Rail, meer dan uitstekend te zien.

We willen daarbij specifiek de aandacht richten op het stukje door de Saskatchewan River Valley: misschien wel het móóiste deel van de route. Let goed op en je spot hier – met een béétje geluk – de nodige wilde dieren, zoals zogenoemde arctic ducks.

We zijn ook fan van de stad Saskatoon in de provincie Saskatchewan – mede dankzij de historische gebouwen in het centrum.

En natúúrlijk mag het eindpunt Edmonton er ook zijn. Edmonton en omgeving tellen verschillende geweldige attracties, zowel op natuurlijk als cultureel gebied. Verken het naburige Elk Island National Park óf struin door de magnifieke botanische tuinen en historische musea.

Oh – en als je wil shoppen, is er eigenlijk geen beter adres dan de West Edmonton Mall: de grootste van Canada.

Edmonton Toronto
Foto: VIA Rail

Hoe regel ik zo’n treinreis?

Interesse? Check dan even déze pagina op de website van VIA Rail. Je ziet hier meer info over vertrek- en aankomsttijden, prijzen en meer.

Je kunt hier ook kiezen welke manier van reizen het beste bij jou past. Een kaartje voor de Economy Class is het voordeligst, maar in de Sleeper Plus Class slaap je in een cabine of suite én heb je toegang tot een douche.

Hoe je ook reist: we denken zomaar dat de treinreis tussen Toronto en Edmonto je absoluut gaat imponeren…

Dit artikel word je aangeboden door VIA Rail.