Amerika Only

Toronto en Montréal met elkaar combineren: je doet het per spoor

VIA Rail
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De treinen van VIA Rail brengen je binnen een paar uur van de ene naar de andere spraakmakende metropool; van Toronto naar Montreal. En dan is het ook nog eens een rit die dwars door Canada’s mooiste natuurgebieden gaat…

Mt de trein van Toronto naar Montréal

Dit is de route van Toronto naar Montréal

De treinen tussen Toronto en Montréal vertrekken een keer of zes per dag vanaf Toronto’s Union Station.

Ze stoppen onderweg zeven keer in kleinere plaatsen als Guildwood, Oshawa, Kingston en Dorval. Het eindpunt is het Central Station in Montreal.

De rit tussen deze twee steden neemt tussen de 5 en de 5,5 uur in beslag.

🇨🇦 Lees ook Aanrader in Canada: een treinreis van Montreal naar Senneterre

Mt de trein van Toronto naar Montréal
VIA Rail

Dit zie je onderweg van Toronto naar Montréal

Trek allereerst voldoende uit om Toronto goed te verkennen.

Deze geweldige stad is voor veel reizigers dé reden om Canada te bezoeken – en we snappen waarom. Van de wereldberoemde CN Tower tot de sfeervolle food hall van de St. Lawrence Market: Toronto is enorm gevarieerd en biedt voor ieder wat wils.

Tip van ons: skip in ieder geval de Toronto Islands niet voor een geweldig uitzicht over de imposante skyline van de Canadese stad.

De treinreis zelf biedt alleen maar meer schitterende vergezichten. Je reist dwars door Canada’s countryside, door dichte bossen en langs de zanderige kusten van onder meer Lake Ontario en de St. Lawrence River.

Het Franstalige Montréal is minstens zo divers als de stad waar je net vandaan komt. Trek voldoende tijd uit voor het Downtown-deel van deze stad. Maak daarbij zeker een culinaire stop bij Marché Jean-Talon. Dit vinden wij een van de leukste markten van Canada, waar zo’n beetje alle internationale keukens zijn vertegenwoordigd.

Mt de trein van Toronto naar Montréal

Zo regel je het

Tickets nodig? Check deze pagina op de website van VIA Rail.

Sommige treinen van VIA Rail bieden opties tot slaapcabines, maar daar is de route tussen Toronto en Montréal niet lang genoeg voor. Een normaal kaartje volstaat, dus.

Dit artikel wordt je aangeboden door VIA Rail.