Afrika Only Amerika Only

Toronto en Ottawa met elkaar combineren: zo doe je het

VIA Rail
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Toronto ken je. Maar Ottawa, de hoofdstad van Canada, heeft ook heel wat interessante bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Gelukkig maken de treinen van VIA Rail een snelle verbinding tussen beide steden makkelijk en mogelijk.

Treinreis van Toronto naar Ottawa

Dit is de route van Toronto naar Ottawa

Elke dag rijden er zo’n zeven treinen tussen Toronto en Ottawa, beiden in de Canadese provincie Ontario. Ze vertrekken op verschillende tijdstippen vanaf Union Station in Toronto.

Iedere trein stopt onderweg maar maximaal vier keer: in Guildwood, Belleville, Kingston en Fallowfield. Het eindpunt is Ottawa Train Station.

De trein doet in totaal ongeveer 5,5 uur over deze rit.

Treinreis van Toronto naar Ottawa

Dit zie je onderweg

We hoeven je vast niet uit te leggen wat er allemaal in Toronto is te zien en te beleven, maar goed. Voor de zekerheid dan maar.

Toronto is een van onze favoriete, Noord-Amerikaanse steden. Dat heeft de stad vooral te danken aan zijn verscheidenheid. Het stadscentrum is druk en in wezen hetzelfde als in menig metropool, maar één bootrit naar de Toronto Islands en je bevindt je meteen in een hele andere omgeving.

Die variatie is ook te zien in de verschillende buurten van de stad. The Distillery District, het terrein van een ouwe distilleerderij, is heel anders dan Cabbagetown – om maar wat te noemen.

Tel daar de wereldberoemde bezienswaardigheden als de CN Tower en de food hall van de St. Lawrence Market bij op en je hebt een bestemming te pakken die je eigenlijk ooit moet hebben gezien.

Datzelfde kan gezegd worden over Ottawa. Aanraders in de hoofdstad zijn een wandeling langs het schitterende Rideau Canal, een stroll langs de interessante specialiteitenzaken van de ByWard Market en een bezoek aan het parlementsgebouw.

Oh – en onderweg? Hou dan vooral je ogen open tijdens het deel van de route dat door Brockville gaat. Dit stuk gaat langs de oevers van de St. Lawrence River en is er-rug schilderachtig.

🇨🇦 Lees ook Fan van Canada’s Great Outdoors? Pak de trein van Montreal naar Jonguière

Treinreis van Toronto naar Ottawa
Sarah Latulippe via VIA Rail

Zo regel je het

Ticket nodig voor een treinreis tussen Ottawa en Montreal? Bekijk deze website voor alle tarieven en mogelijkheden.

Sommige treinen van VIA Rail bieden mogelijkheden tot slaapcabines, maar daar is de trip tussen Toronto en Ottawa te kort voor. Een normaal ticket is dus voldoende.

Dit artikel wordt je aangeboden door VIA Rail.