Amerika Only

Vanaf déze plek heb je het beste uitzicht op de skyline van Toronto

Toronto Islands
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Pak hiervoor simpelweg de veerboot naar de Toronto Islands. Deze eilanden liggen aan de overkant van – niet geheel verrassend – Toronto.

Het is uiteraard een verplicht nummertje wanneer je voor het eerst naar de provincie Ontario reist: genieten van het uitzicht bovenop Toronto’s CN Tower.

Er is wel een luxeprobleem, though. Je ziet de skyline van de stad hiervandaan altijd zonder de meest iconische toren. Daar sta je tenslotte bovenop.

Well – dat kan eenvoudig worden verholpen. Gewóón door een boot naar de overkant van het water te pakken. Naar de Toronto Islands.

Toronto Islands

Wat zijn de Toronto Islands?

De Toronto Islands zijn een reeks van in totaal vijftien eilanden aan de overkant van de stad. De meest toegankelijke eilanden zijn Hanlan’s Point, Centre Island en Ward’s Island.

Deze eilanden beschikken over verschillende interessante bezienswaardigheden. Stranden en stadsparken, bijvoorbeeld. En op Centre Island vind je zelfs een klein attractiepark.

Maar waar jij voor komt, is op praktisch ieder eiland te vinden. Een uitzicht over Toronto dat er ongeveer zó uitziet:

Toronto Islands

Hoe kom ik op de Toronto Islands?

Een trip naar de eilandengroep is zo gemaakt. Ga hiervoor allereerst naar Harbour Square Park op het vasteland van Toronto. Je kunt hier aan boord stappen van de Toronto Island Ferry.

Deze vertrekt vanaf de Jack Layton Ferry Terminal. Dat doet ‘ie in de zomer om het kwartier. De eerste boot vertrekt al om 06:30.

De Toronto Island Ferry brengt je naar Ward’s Island. Hiervandaan heb je meteen een gaaf uitzicht op de skyline, maar volgens sommigen is dit nóg beter vanaf Centre Island. Dat ligt op een kleine stukje lopen van Ward’s Island.

Ook leuk: op Centre Island kun je fietsen huren om meer van de Toronto Islands te zien.

Toronto Islands

Wat kost het?

Het uitzicht zelf is natuurlijk gratis, maar je moet wel betalen voor de Toronto Island Ferry. Deze kost, ten tijde van schrijven, $9 voor een retourtje.

Je hebt overigens ook nog een andere optie: de Toronto Harbour Taxi. Dit vervoersmiddel is doorgaans minder packed dan de Toronto Island Ferry, hoewel je daar ook wel meer voor betaalt: $12 voor een enkeltje.