Afrika Only Amerika Only

Toronto combineren met New York én de Niagara Falls? Stap in de trein!

Toronto naar New York
Foto: VIA Rail
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het is goed mogelijk om de gaafste stad van Canada én die van Amerika met elkaar te combineren. En dan zie je onderweg ook nog eens de Niagara Falls. Je regelt het met VIA Rail: Canada’s meest vooraanstaande spoorwegbeheerder en dé organisatie voor een trip van Toronto naar New York.

Dat zowel Toronto als New York City twee absolute wereldsteden zijn, hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen.

Neem nu Toronto. Met zijn CN Tower, St. Lawrence Market en de Toronto Islands is dit een bestemming waar je zomaar een week kunt verblijven en je jezelf geen moment hoeft te vervelen.

Maar je kunt ze dus, dankzij VIA Rail, ook uitstekend combineren. De Niagara Falls krijg je er als een soort van bonus bij.

🇨🇦 Lees ook Met déze treinreis zie je de mooiste landschappen van Oost-Canada

Toronto naar New York
Foto: VIA Rail

Hoe ziet de route van Toronto naar New York eruit?

Interesse? Stap dan op de trein vanaf Union Station in het hart van Toronto. Deze vertrekt dagelijks om 08:20.

VIA Rail brengt je vervolgens via stations als Oakville, Aldershot en Grimsby naar de Niagara Falls. Je arriveert hier om 10:20.

Stap hier vervolgens uit en spring meteen in de bus die je vanaf het station Niagara Falls naar de wereldberoemde watervallen brengt. Je kunt er ook lopend heen: een wandeling van zo’n drie kwartier langs de Niagara River.

Zorg er daarbij voor dat je hier een hotel hebt geboekt, want de eerstvolgende trein richting New York City vertrekt pas de volgende dag. Om 10:22, om precies te zijn.

Reis vervolgens via plekken als Buffalo, Rochester en Albany naar the city that never sleeps. Je eindpunt is Penn Station in het midden van Manhattan. Daar arriveer je om 21:55.

Toronto naar New York

Wat zie ik onderweg?

Hoewel de landerijen in zowel de provincie Ontario als de staat New York er absoluut mogen zijn, zijn de Niagara Falls natuurlijk het absolute hoogtepunt van wat je onderweg tegenkomt.

En je hebt geluk, want de Canadese zijde wordt over het algemeen beschouwd als de mooiste.

Vergaap je aan de kracht van de Horseshoe Falls, maak foto’s van de American Falls en de Bridal Veil Falls of maak een kleine detour naar het knusse plaatsje Niagara-On-The-Lake. Je hebt tenslotte toch een volle dag de tijd…

Toronto naar New York

Hoe regel ik zo’n reis van Toronto naar New York?

Start op de website van VIA Rail en koop hier allereerst een kaartje van Toronto naar de Niagara Falls. De spoorwegbeheerder heeft hier aparte tarieven voor en een one-way naar de watervallen kost je slechts $25.

Regel op dezelfde manier een ticket voor de volgende dag – of nóg een dag later, als je geen genoegen krijgt van de watervallen. Een kaartje van de Niagara Falls naar New York kost ten tijde van schrijven $124 dollar voor een one-way.

Je bent dus in principe voor $149 klaar, hoewel je wél rekening moet houden met tax.