Afrika Only Amerika Only

Zo maak je de allermooiste, winterse treinrit door een besneeuwd Canada

VIA Rail (links) en Tourism Jasper (rechts)
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De spoorroute van Jasper National Park naar Prince Rupert hoort bij de beste ter wereld. Zeker wanneer je hem in de wintermaanden aflegt. De toch al schitterende landschappen van Alberta en Brits-Columbia vormen dan één groot winterwonderland. Reis ook met de trein door Canada met de treinen van VIA Rail!

De meeste reizigers bezoeken Canada in het voorjaar of tijdens de zomer. Dat is ook logisch, gezien de Nederlandse vakantietijden. Maar mocht je The Great White North ooit op een compleet andere wijze willen bekijken, overweeg dan een winterse trip.

Met de treinen van VIA Rail, bijvoorbeeld. Deze brengen je naar de meest afgezonderde locaties van het land en garanderen een reis die je niet snel vergeet.

🇨🇦 Lees ook Dit plaatsje in Brits-Columbia telt meer beren en adelaars dan mensen…

Trein Canada
Simon Ratcliffe via VIA Rail

Hoe ziet de route met de trein door Canada eruit?

De route van Jasper naar Prince Rupert is een van de populairste varianten die de Canadese aanbieder VIA Rail aanbiedt. Hij legt twee etappes af: eentje van Jasper naar Prince George en eentje van Prince George naar Prince Rupert.

De eerste bestemming ligt in Alberta, de andere twee in de provincie Brits-Columbia. Daar houden ze klaarblijkelijk van koninklijke namen.

Je overnacht hierbij in Prince George, waardoor je dus in totaal twee dagen doet over de in totaal 1.160 kilometer.

Trein Canada
Tourism Jasper

Wat is er onderweg te zien?

De ritten zelf zijn aaneenschakelingen van ooh’s en aah’s. Dat begint al in Jasper National Park. Hoge bergen, kristalheldere meren en indrukwekkende watervallen wisselen elkaar in rap tempo af. Geen wonder dat dit park in z’n geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst is gezet.

Het stuk van Jasper National Park naar Prince George staat in het teken van ongerepte, in de winter besneeuwde wildernis. Verwacht nog meer meren, maar ook rustieke gehuchten en dichte bossen vol coniferen.

Na een nacht in Prince George rijdt de trein verder naar Prince Rupert: een bestemming met een historie in de spoorwegen, maar ook in de havenindustrie. Struin over de schilderachtige dorpsstraten of bezoek het Khutzeymateen Grizzly Sanctuary als wilde dieren meer je ding zijn.

Trein Canada
VIA Rail

Hoe regel je zo’n reis met de trein door Canada?

Interesse? Ga dan naar deze pagina op de website van VIA Rail om tickets te kopen. Dat kun je simpel zelf doen en daar hoeft geen tussenpartij bij te komen kijken.

Je bent zelf wél verantwoordelijk voor je accommodatie in Prince George én je vervoer van het treinstation naar dit hotel.

Dit artikel wordt je aangeboden door VIA Rail.