Amerika Only

Vanuit Toronto de Niagara Falls bezoeken? Pak de trein!

Trein Toronto Niagara Falls
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Wil je arguably de twee gróótste bestemmingen van Canada met elkaar combineren? Stap dan aan boord van de VIA Rail en bespaar je de ergernis van files en de kosten van een huurauto. De trein van Toronto naar de Niagara Falls is – wat dat betreft – een ideale optie.

De VS heeft onder meer Amtrak; Canada doet het met VIA Rail. Een staatsbedrijf dat de spoorwegen beheert en zorgt voor de dagelijkse treinverbindingen tussen verschillende bestemmingen in onder meer Ontario en Quebec.

Toronto’s Union Station is een plaats waarvandaan veel treinen van VIA Rail vertrekken en arriveren. Eén daarvan is in het bijzonder interessant. Deze brengt je vanuit Toronto namelijk rechtstreeks naar de Niagara Falls.

Trein Toronto Niagara Falls

Hoe ziet de route per trein van Toronto naar de Niagara Falls eruit?

Heenweg

Plannen om de wereldberoemde watervallen vanuit Toronto te bezoeken? Zorg dan allereerst dat je om 08:20 op Union Station staat. Dat is, ten tijde van schrijven, het dagelijkse vertrekmoment van de VIA Rail-trein naar de Niagara Falls.

De rit duurt in totaal twee uur. Je komt dus om 10:20 aan op het station Niagara Falls. Dat ligt in het dorp Niagara Falls. Ze doen hier niet zo moeilijk over namen, nee.

Direct aan de overkant van het treinstation langs Bridge Street vind je de bus die je direct naar de watervallen brengt.

Lopen is overigens ook geen slecht idee. Dat kost je ongeveer 45 minuten, maar dat kan langs de mooie Niagara River. De watervallen komen dan steeds dichterbij.

Terugweg

Zorg er in ieder geval voor dat je uiterlijk 17:45 weer op het station bent. Dan vertrekt de VIA Rail-trein terug naar Toronto, waar je twee uur later arriveert.

🇨🇦 Lees ook Niagara Falls: de Amerikaanse versus de Canadese zijde

Trein Toronto Niagara Falls

Hoe regel ik een reis per trein van Toronto naar de Niagara Falls?

Kosten

De exacte kosten voor een ticket hangen een béétje af van het type kaartje dat je koopt. VIA Rail biedt namelijk ook Economy- en Economy Plus-kaartjes. Deze zijn iets prijziger in ruil voor aanvullende voordelen, zoals een refund wanneer je besluit toch niet te gaan.

Wij denken echter dat je in dit geval genoeg hebt aan een Escape-ticket. Dit is het goedkoopste tarief en kost je $25 per persoon voor een one-way.

Je kunt dus voor $50 een retourtje kopen. Dat komt met tax neer op $56,50.

Kaartjes kopen

Vooraf een treinkaartje kopen kan op de website van VIA Rail.

Oh – en vergeet tijdens de reis zelf je paspoort niet. Een medewerker van VIA Rail kan hier naar vragen: aan boord of vóór je instapt.