Amerika Only

Per trein door heel Canada reizen? Pak The Canadian!

Foto: VIA Rail via Travel Alberta
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Zoek je een treinreis door Canada van West naar Oost? Kijk dan niet verder dan The Canadian! Dit is namelijk een van de beroemdste treinen ter wereld. Hij brengt je van Vancouver in het westen naar Toronto in het oosten. Onderweg zie je de Rocky Mountains, de prairies van het binnenland, de mooiste meren van Ontario en nog veel meer.

Maak kennis met het vlaggenschip van de spoorwegbeheerder VIA Rail: The Canadian.

Deze gigantische, zilveren trein is al jarenlang het paradepaardje van dit staatsbedrijf en dé manier om in een korte tijd zoveel mogelijk van het indrukwekkende land te zien.

Treinreis Canada West naar Oost
Foto: VIA Rail via Travel Alberta

Hoe ziet deze treinreis door Canada van West naar Oost er precies uit?

Je vertrekt vanaf het Pacific Central Station in Vancouver en reist dan vervolgens all the way naar het Union Station in Toronto. De route duurt in totaal vier nachten, waarbij je in totaal 4.466 kilometer (!) aflegt.

Het is daarbij ook mogelijk om de trip op te delen in etappes. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uit te stappen in Edmonton, Jasper of Winnipeg, mocht je die steden iets beter willen verkennen.

Treinreis Canada West naar Oost

Wat zie ik onderweg?

Het landschap onderweg wisselt enorm en een rit met The Canadian geeft je de ultieme mogelijkheid om de verscheidenheid van Canada in volle glorie te ontdekken.

Je reist bijvoorbeeld dwars door The Canadian Shield: een oud en vulkanisch gebied dat een aaneenschakeling van gave bossen, meren en rotsformaties is.

Je ziet ook de landbouw en prairie die in het centrale deel van Canada – mja – centraal staan.

Het allermooiste dat je onderweg tegenkomt? Dat zijn waarschijnlijk de Canadese Rocky Mountains. The Canadian gaat daarbij behoorlijk de hoogte in en je spot onder meer Mount Robson, de hoogste berg in het westen van het land.

Treinreis Canada West naar Oost

Hoe regel ik zo’n treinreis door Canada van West naar Oost?

Een rit met The Canadian is te boeken via de website van VIA Rail.

Je hebt hierbij diverse mogelijkheden. Reizen met The Canadian kan namelijk in drie verschillende klassen:

  • De Prestige Class
  • De Sleeper Plus
  • Economy

Prestige Class is vanzelfsprekend de meest luxe optie. Daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan, maar dan mag je ook wel gebruikmaken van je persoonlijke conciërge, een eigen badkamer en een à la carte-menu – om maar wat te noemen.

Kies je voor een Sleeper Plus-kaartje? Dan krijg je er een ligplaats of slaapcabine bij. Wel zo prettig.

De Economy-klasse is de meest voordelige optie. Je reist dan in een stoel die dusdanig ver naar achteren kan dat ‘ie ook uitstekend als bed functioneert.

Alle klassen geven je toegang tot de Skyline Car, waar je een panoramisch uitzicht hebt over de schitterende omgeving.

Dit artikel wordt je aangeboden door VIA Rail.