Afrika Only Amerika Only

Toronto en Edmonton met elkaar combineren: een prachtige treinreis door Canada

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De treinen van VIA Rail rijden meerdere keren per week van Toronto naar Edmonton. Dit is een schitterende treinreis door Canada van ruim twee dagen tussen twee hele uiteenlopende steden, maar door nog gevarieerdere landschappen. En je kunt zo de grootste mall van Noord-Amerika bezoeken. Ook niet onbelangrijk.

Treinreis door Canada: van Toronto naar Edmonton

Dit is de route

Deze treinreis door Canada start doorgaans in de ochtend vanaf Toronto’s Union Station. Hij komt twee dagen later in de avond aan op het treinstation van Edmonton. 

De totale reistijd is 2 dagen, 12 uur en 55 minuten. De trein stopt onderweg in Winnipeg en Saskatoon.

Je kunt de rit van Toronto naar Edmonton een béétje zien als een soort ingekorte versie van de bekendere The Canadian. Die trein rijdt helemaal door naar de Canadese westkust: tot en met Vancouver.

Treinreis door Canada: van Toronto naar Edmonton
VIA Rail

Dit zie je onderweg

Je reis begint in de wereldstad Toronto: een van de populairste bestemmingen onder internationale reizigers.

Beklim de CN Tower, lunch in de St. Lawrence Market en bekijk de skyline van de stad vanaf de Toronto Islands aan de overkant – voordat je op Union Station aan boord stapt van deze trein.

Nadat je de stedelijke regio rondom Toronto achter je hebt gelaten, zie je een hele andere kant van de provincie Ontario: eentje van dichte bossen en grote meren. 

Naarmate je meer landinwaarts rijdt, wordt dit landschap ingeruild voor prairie. Kijk vooral goed uit het raam wanneer je de South Saskatchewan River passeert. Dit deel van de reis staat bekend om zijn geweldige uitzichten. De kans is aanwezig dat je hierbij witte pelikanen spot.

Trek na je aankomst ook genoeg tijd uit om Edmonton te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het nabije Elk Island National Park en keer met een tweede, goedgevulde koffer terug uit de West Edmonton Mall: de grootste mall van Noord-Amerika en een van onze persoonlijke favorieten.

🇨🇦 Lees ook Zo maak je de allermooiste, winterse treinrit door een besneeuwd Canada

Treinreis door Canada: van Toronto naar Edmonton

Zo regel je deze treinreis door Canada

Interesse? Check de website van VIA Rail om kaartjes te kopen of om tijden te controleren.

Je kunt kiezen voor een kaartje in de Economy Class, maar gezien de duur van de reis ben je beter af in de Sleeper Plus Class. Je kunt dan onder meer kiezen uit een cabine voor één, twee of drie personen óf een suite. 

Je maaltijden zijn in dat geval ook verzorgd én je mag gebruikmaken van een gemeenschappelijke douche. Een aanrader.

Meer info vind je hier!

Dit artikel wordt je aangeboden door VIA Rail.