Amerika Only

Restaurants in Banff: Het Grizzly House mogelijk een van de beste fonduerestaurants van heel Canada

BLLT via Banff & Lake Louise Tourism
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het restaurant serveert kip en rund, maar ook meer exotische vleessoorten. Alligator, kariboe en struisvogel, bijvoorbeeld. En dat alles in een soort kopie van een Zwitserse berghut. Een van de eigenzinnigste restaurants in Banff.

Restaurants in Banff: Grizzly House
BLLT via Banff & Lake Louise Tourism

Dit is het Grizzly House

Het Grizzly House in Banff, Alberta is een restaurant met een nogal bijzondere geschiedenis.

De eetgelegenheid opende in 1967. Niet als een fonduerestaurant, maar als een koffiehuis. Het trok daarmee vooral een artistieke clientèle, bestaande uit onder meer schrijvers en muzikanten.

Nu is dat op zich niet zo bijzonder vergeleken met andere restaurants in Banff, ware het niet dat het Grizzly House een aantal jaar later de nogal opmerkelijke switch naar een discotheek maakte. Het stopte abrupt met koffie schenken en liet het verzorgen van het eten over aan de buren: een Chinees restaurant.

🇨🇦 Lees ook 5 Canadese restaurantketens die je eigenlijk niet mag overslaan

Nóg vreemder is het feit dat het Grizzly House in die tijd voornamelijk swingers aantrok. Vandaar dat de officiële slogan vandaag de dag nog steeds ‘For Lovers and Hedonists’ is. Niet bepaald voor de hand liggend als je denkt aan restaurants in Banff.

En dat alles in een lodge die ook in de Alpen niet had misstaan. We zeiden het toch – bijzondere geschiedenis?

Restaurants in Banff: Grizzly House
BLLT via Banff & Lake Louise Tourism

Dit eet je in het Grizzly House

Het Grizzly House is nu geen discotheek én geen attractie voor swingers meer. Het staat in plaats daarvan vooral bekend om zijn fonduespecialiteiten.

Da’s een ideetje van Peter Stiener, de oprichter. Zoals zijn achternaam al doet vermoeden, heeft Stiener Europese roots. Hij vond het dus een logisch idee om Banff kennis te laten maken met het fenomeen fondue.

Het speelde daarbij ook een rol dat Stiener eten moest blijven serveren om zijn dranklicentie niet te verliezen. Het Chinese restaurant dat dit voorheen regelde, bestond inmiddels niet meer.

Inmiddels heeft het Grizzly House het fonduen zo geperfectioneerd dat het bekendstaat als een van Canada’s beste plekken om het een en ander in een pot kaas te dopen. Fonduen kan hier met kip en rundvlees, maar ook met alligator, kariboe en struisvogel.  

Leuk als je in een eigenzinnige bui bent.

Restaurants in Banff: Grizzly House
BLLT via Banff & Lake Louise Tourism

Zo kom je er

Het populaire Grizzly House ligt middenin het pittoreske centrum van Banff. Het adres: 207 Banff Avenue in Banff, Alberta.