Amerika Only

Roadtrips door Canada: van Toronto naar de Niagara Falls

Van Toronto naar Niagara Falls
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

We delen om de zoveel tijd een toffe roadtrip langs de mooiste bestemmingen van Canada. Dit keer is dat een route van Toronto naar de Niagara Falls.

Het zijn arguably de twee beroemdste bestemmingen in heel Canada: de wereldstad Toronto en de watervallen van de Niagara Falls.

Watervallen, ja. Het zijn er tenslotte drie: de American Falls, de Bridal Veil Falls en de Horseshoe Falls.

En we hebben goed nieuws voor wie ze beiden in korte tijd wilt zien: ze liggen nogal dicht bij elkaar. 67 kilometer, om precies te zijn. Deze afstand overbruggen duurt ongeveer anderhalf uur, want het verkeer in en om Toronto kan nogal druk zijn.

Een rit tussen de twee bestemmingen mag dus eigenlijk niet eens echt een roadtrip heten, maar je kunt dit natuurlijk zo groot en uitgebreid maken als je zelf wilt. Er is in dit deel van Ontario tenslotte ook genoeg te zien en te doen.

Van Toronto naar Niagara Falls

Hoe loopt de route van Toronto naar de Niagara Falls?

Wij zeggen daarom – rij niet rechtstreeks van de stad naar de watervallen, maar voeg hier nog een aantal stops aan toe. We hebben hieronder een aantal suggesties voor je op een rijtje gezet.

Van Toronto naar Niagara Falls

Wat zie ik onderweg van Toronto naar de Niagara Falls?

Dit zijn enkele highlights die je onderweg tegenkomt.

Cheltenham Badlands

Een bijzonder fenomeen, deze Cheltenham Badlands. Het park is niet eens zo heel groot, maar door de erosie die hier duizenden jaren heeft plaatsgevonden, is het landschap een béétje op Mars gaan lijken. Zeker even stoppen.

Adres: 1739 Olde Base Line Road in Caledon, Ontario

Vaughan Mills

Hoe imponerend de natuur in Canada ook is, soms is een ouderwets winkelcentrum alles wat je tijdens je reis nodig hebt. Vaughan Mills, bijvoorbeeld. Een outlet-mall nét iets ten noorden van Toronto. Thuiskomen met een goedgevulde tweede koffer: je regelt het hier.

Adres: 1 Bass Pro Mills Drive in Vaughan, Ontario

Dutch Mill Country Market

Dit vinden wij nou echt leuk: een Hollandse winkel middenin Ontario. Ze verkopen er zelfs vlokken van De Ruyter. Mocht je opééns heimwee krijgen: stil deze verlangens, en je honger, bij deze gezellige general store.

Adres:  533 Millgrove Side Road in Dundas.

Niagara-On-The-Lake

Het dorpje Niagara Falls, grenzend aan de watervallen zelf? Dat vinden wij een béétje een toeristische kermis. Een beetje heel erg, eigenlijk.

Hóe anders is Niagara-On-The-Lake? Dit knusse dorpje is zéker de moeite waard wanneer je jouw – tussen haakjes – roadtrip van Toronto naar de Niagara Falls ietsje wilt verbreden.

Van Toronto naar Niagara Falls

Hoe kan ik de route van Toronto naar de Niagara Falls het beste rijden?

Dat is niet zo moeilijk. Volg de Queen Elizabeth Highway vanuit de stad en het gaat min of meer vanzelf!