Amerika Only

Het beste uitzicht van Vancouver vind je bovenin déze toren

Vancouver Lookout
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Plannen om de Canadese stad Vancouver te bezoeken? Ga dan zéker naar de Vancouver Lookout voor een vrij uitzicht over Downtown. Je vindt hem bovenin het Harbour Centre.

Het stikt in Canada van de iconische uitkijktorens. Toronto heeft zijn CN Tower – natuurlijk. Calgary doet het met de Calgary Tower. En Vancouver heeft het 147 meter hoge Harbour Centre. Een prominent pand in het zakendistrict van de stad.

Het Harbour Centre is op zichzelf al behoorlijk typerend – en dan heeft het ook nog eens een observatiedek op haar dak laten plaatsen. Dit is de Vancouver Lookout: een attractie die in 1977 door Neil Armstrong werd geopend en de totale hoogte van het pand heeft verlegd naar 177 meter. Een uitstekende lengte voor een uitstekend uitzicht, dachten wij.

Vancouver Lookout

Wat is er te zien bij de Vancouver Lookout?

De Vancouver Lookout is sinds de opening een van Canada’s favoriete uitkijkpunten. Je hebt hiervandaan een vrij uitzicht over de stad Vancouver en de fraaie omgeving.

Zodra je eenmaal boven bent, na een rit van zo’n 40 seconden met een glazen lift, is het ook een prima spot om meer over de stad te weten te komen. Dat kan allemaal aan de hand van verschillende panelen die je meer vertellen over de historie en de infrastructuur van de stad, hoewel het ook mogelijk is om een self-guided audio tour te nemen.

Je vindt bovenin zelfs een restaurant, mocht je ondertussen trek krijgen. Een unieke plek om te zien hoe Vancouver door de jaren heen is veranderd én hoe de stad nog steeds aan veranderingen onderhevig is.

Vancouver Lookout

Hoe kom ik er?

Wil je de Vancouver Lookout zien? Ga dan naar het Harbour Centre op 555 W Hastings Street in Vancouver, British Columbia.

Het observatiedek is dagelijks geopend van 11:00 tot 16:00. Kaartjes kosten, ten tijde van schrijven, $18,25 voor volwassenen en senioren en $13,25 voor kinderen.