Amerika Only

De grootste mall van Noord-Amerika staat in de Canadese stad Edmonton

West Edmonton Mall
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De West Edmonton Mall in Alberta telt honderden winkels, een attractiepark, een bowlingbaan… Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zeker niet missen tijdens je roadtrip door Canada.

West Edmonton Mall in Alberta
West Edmonton Mall

Dit is de West Edmonton Mall

De West Edmonton Mall in Alberta was de grootste mall ter wereld.

Was, inderdaad.

Hij is inmiddels ingehaald door onder meer de China Mall en de Dubai Mall. Dat betekent niet dat het winkelcentrum aan allure heeft ingeboet. Integendeel.

Het is tenslotte nog altijd de grootste mall van Noord-Amerika. En dat is ook wat waard.

West Edmonton Mall in Alberta
West Edmonton Mall

Dit zie je in de West Edmonton Mall

De West Edmonton Mall is zodoende thuis voor meer dan achthonderd winkels. Achterhonderd! Noem je favoriete, Noord-Amerikaanse zaak en de kans is 99% dat je hem hier tegenkomt.

Maar met slechts shops kom je als moderne mall niet meer weg. De West Edmonton Mall heeft daarom ook de nodige attracties aan het assortiment amusement toegevoegd.

Een zwembad, bijvoorbeeld. Met heel veel glijbanen. Of een gamehall. Een minigolfbaan. Een bowlingbaan. En een bioscoop. Hier ben je niet snel weer weg!

Is dat nog niet genoeg? Check dan het Ice Palace. Dit is een schaatsbaan die zó indrukwekkend is dat professionele ijshockeyteams hier dikwijls trainingen organiseren.

Ben je wat meer tropisch aangelegd? Ga dan naar de indoor lagoon genaamd Deep Sea Adventure Lagoon, inclusief echte zeeleeuwen. Zelf zwemmen kan overigens ook, maar dan in het World Waterpark.

Tot slot heeft de West Edmonton Mall in Alberta een eigen pretpark: Galaxyland. Dit is het grootste indoor amusementspark van Noord-Amerika, inclusief meer dan 27 rides en attracties voor alle leeftijden.

🇨🇦 Lees ook Deze attracties in Canada bevelen wij aan

West Edmonton Mall in Alberta
West Edmonton Mall

Zo kom je er

Bezoeken? Dat snappen we. Je vindt de West Edmonton Mall in Edmonton. Het adres is 882 170 Street NW in Edmonton, Alberta.