Afrika Only Amerika Only

Het Westminster Hotel in Yukon: misschien wel het meest iconische hotel van heel Canada

Westminster Hotel Dawson City
Government of Yukon via Travel Yukon
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het opvallende roze pand van het Westminster Hotel in Dawson City functioneert weliswaar als accommodatie, maar ook als bar én een lokale verzamelplaats. Sla hem niet over als je plannen hebt om naar Yukon te gaan!

Het is ook lastig om dit pand überhaupt te missen wanneer je naar Dawson City gaat. Zelfs in een stadje waarin een groot deel van de aanwezige gebouwen rechtstreeks uit de tijd van de goudzoekers komt, is het Westminster Hotel op z’n minst opmerkelijk.

🇨🇦 Lees ook Bij de Klondike National Historic Sites waan je jezelf even in de tijd van de Gold Rush

Government of Yukon via Travel Yukon

Wat is de achtergrond van het Westminster Hotel in Dawson City?

Het rammelende Westminster Hotel staat onder de locals bekend als The Pit en functioneert sinds de jaren dertig van de vorige eeuw als een slaapplaats voor reizigers. Het pand zelf is echter ouder dan dat en is door de jaren heen ook een supermarkt, een diner, een ijssalon en een pension geweest.

En dat het Westminster House oud is, is te zien. De plafonds zijn er bijzonder laag en stammen overduidelijk uit een tijd waarin de mensen nog wat korter op hun poten stonden, terwijl de vloeren een opmerkelijk krakend geluid uitstoten wanneer je er overheen loopt.

Maar het meest bijzondere aan het Westminster Hotel? Dat zijn de klanten. Laten we het er maar op houden dat aan de clientèle niet altijd is te zien dat de gold rush erop zit…

Government of Yukon via Travel Yukon

Wat kan ik doen bij dit hotel?

Wat je bij het Westminster Hotel kunt doen? Nou – allereerst overnachten. Het is een ideale verblijfplaats voor wie naar Yukon gaat, want je slaapt hier letterlijk in de historie.

Wat ze je echter niet kunnen garanderen, is een goede nachtrust. The Westminster Hotel staat namelijk ook bekend om zijn livemuziek. Iedere vrijdag en zaterdag staat er een band op de bühne. Het geheel werd dan ook door de krant The Globe and Mail uitverkozen tot Canada’s beste spot voor livemuziek.

Government of Yukon via Travel Yukon

Waar vind ik het Westminster Hotel in Dawson City?

Wil je in het Westminster Hotel overnachten, hier een optreden bijwonen óf gewoon het pand zien? Zet dan het volgende adres in je GPS: 975 Third Avenue in Dawson City, Yukon.

Dit artikel wordt je aangeboden door Travel Yukon.