Afrika Only Amerika Only

Maak kennis met een van de tofste skistadjes van Noord-Amerika: Whistler!

Whistler Canada
Destination BC/Leanna Rathkelly
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Whistler in Canada is een van de populairste skigebieden ter wereld, maar ook als er geen sneeuw ligt, vermaak je jezelf gegarandeerd in het uiterst sfeervolle centrum.

Canadezen en Amerikanen? Die weten al langer de weg naar Whistler te vinden. Maar sinds de Olympische Winterspelen van 2010 in dit Canadese stadje werden georganiseerd, is er qua toerisme geen houden meer aan. Whistler wordt, wat dat betreft, gezien als een verplicht nummertje voor iedereen die naar Brits-Columbia reist.

En daar valt natúúrlijk iets voor te zeggen – maar daarover later meer!

🇨🇦 Lees ook Roadtrips door Canada: de Sea-To-Sky Highway

Whistler Canada
Destination BC/Blake Jorgenson

Wat is Whistler in Canada?

Whistler is een redelijk toeristische bestemming in het westen van Canada. Het ligt op zo’n 125 kilometer afstand van de stad Vancouver, maar wel stukken hoger: op 670 meter.

Er wonen normaal gesproken ongeveer tienduizend mensen, al verviervoudigd dat aantal wanneer de ski’s en snowboards tevoorschijn komen.

Whistler Canada
Destination BC/Rick Collins

Wat kan ik hier doen?

Een van de dingen in Whistler die je écht niet kunt overslaan, is de Peak 2 Peak Gondola (foto). Het is een de langste kabelbanen ter wereld en hij brengt je van Mount Whistler naar Mount Blackcomb. Onderweg heb je fantastische uitzichten over de al even fantastische omgeving. Zelfs als je hier niet komt om te wintersporten is dit een absolute aanrader voor first-timers.

Maar er is méér. Whistler wordt namelijk omringd door dusdanig veel natuur dat lopen hier altijd een goed idee is. In en om Whistler vind je kilometers aan interessante wandelpaden. Sommige gaan aardig de hoogte in, anderen leiden je rondom meren en andere wateren. En hoewel je daar bij een skioord waarschijnlijk niet meteen aan denkt, worden deze meren ook gebruikt om in te zwemmen. In de zomer dan.

En we noemden het net al even, maar het centrum van Whistler zelf is ook absoluut de moeite waard. Je vindt hier allerlei toffe winkeltjes, restaurants en bars. De Whistler Brewing Company is een van onze favorieten. Ze brouwen hun tegen biersoorten en wanneer het najaar aanbreekt, gaat de boel hier helemaal los: dan organiseren ze er Oktoberfest.

Whistler Canada
Destination BC/Albert Normandin

Hoe kom ik in Whistler in Canada?

Extra leuk aan Whistler is dat de weg ernaartoe eigenlijk minstens zo indrukwekkend is. Als je uit de richting van Vancouver komt, tenminste.

Je kunt dan namelijk gebruikmaken van de Sea-To-Sky Highway: een van de gaafste trips van heel Noord-Amerika. De naam spreekt eigenlijk boekdelen: je reist van de oceaan naar bergen door een fenomenaal landschap. Aanrader!