Amerika Only

Dit is één van de mooiste treinroutes van Canada: van Winnipeg naar Churchill

Winnipeg Churchill
Foto: VIA Rail
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Je ziet de tofste landschappen van de provincie Manitoba gewóón vanuit je eigen slaapcoupe en komt op plekken die zó afgelegen zijn dat er meer ijsberen dan mensen wonen. Van Winnipeg naar Churchill reizen doe je met VIA Rail.

Het vertrekpunt is de hoofdstad van Manitoba, het eindpunt noemt zichzelf de IJsberenhoofdstad van de Wereld. Het een heeft een inwonersaantal van bijna 750.000 mensen, het ander is per auto niet eens toegankelijk.

Nee – wij kennen geen andere route waarbij het contrast tussen begin en eind zó groot is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de variaties die je onderweg tegenkomt…

🇨🇦 Lees ook In dit kleine dorpje in Canada is het noorderlicht 300 nachten per jaar (!) te zien

Winnipeg Churchill
Foto: VIA Rail

Hoe ziet de route van Winnipeg naar Churchill eruit?

Opstappen doe je bij het station van Winnipeg op 123 Main Street. Uitstappen gebeurt in Churchill bij het station aan 1 Mantayo Seepee Meskanow. De trein stopt onderweg alleen bij The Pas en Thompson.

De totale route door het uitgestrekte land van Manitoba is 1.697 kilometers lang. De trein doet hier twee dagen en twee nachten over.

Winnipeg Churchill
Foto: Uli Kunz (www.uli-kunz.com) via VIA Rail

Wat zie ik onderweg?

Gevarieerd is nogal een understatement wanneer we de landschappen die je onderweg tegenkomt proberen te omschrijven…

Het begint allemaal op de weelderige landerijen rondom Winnipeg, waar de Rivière Rouge en de Rivière Assiniboine samenkomen. Dit wordt gaandeweg verruild voor ijzige wildernissen vol turquoise meren. Clearwater Lake bijvoorbeeld: een meer nabij de stad The Pas.

Daarvandaan ga je het hoge noorden van Canada binnen en zie je onder meer de boreale bossen die de stad Thompson omringen.

Uiteindelijk arriveer je in Churchill – en het contrast met vertrekplaats Winnipeg kan haast niet groter zijn. Dit is dé plaats om ijsberen in hun natuurlijke omgeving te zien, maar ook om het noorderlicht te spotten.

Winnipeg Churchill
Foto: Uli Kunz (www.uli-kunz.com) via VIA Rail

Hoe regel ik zo’n reis van Winnipeg naar Churchill?

De rit van Winnipeg naar Churchill boek je via de website van VIA Rail: de grootste aanbieder van treinreizen door Canada.

Je kunt hierbij kiezen uit twee verschillende prijsklassen: Sleeper Plus en Economy.

Wij raden het iets duurdere Sleeper Plus aan, omdat je hierbij je eigen slaapcabine hebt. Wel zo prettig voor een reis van twee dagen.

Meer weten? Check de website van VIA Rail.

Dit artikel word je aangeboden door VIA Rail.