Afrika Only Amerika Only

Maak kennis met Yoho National Park: een van Canada’s mooiste nationale parken

Yoho National Park Canada
Destination BC/Ryan Creary
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het schitterende Yoho National Park in Canada staat bekend om zijn felblauwe meren en hoge watervallen, maar ook om zijn rol in de Canadese spoorwegindustrie.

🇨🇦 Lees ook 5 bestemmingen in Jasper National Park die je niet mag skippen

Yoho National Park Canada
Destination BC/Ryan Creary

Dit is Yoho National Park

De term Yoho is een uitdrukking van verbazing in de taal van de Cree, een Indigenous-stam uit Noord-Amerika. Een passende naam voor dit park, waar je als bezoeker een aaneenschakeling van verbazingwekkend mooie bezienswaardigheden tegenkomt.

Welke dat zijn? Daar komen we zo op. Eerst even terug in de tijd.

Het huidige Yoho National Park werd in 1901 ontdekt door Charles Walcott: een Amerikaans paleontoloog. Hoewel ook hij erg te spreken was over Yoho’s extravagante exterieur, was hij meer geïnteresseerd in iets anders: de aanwezigheid van fossielen van 500 miljoen jaar oud.

Yoho National Park heeft dus een verleden in fossielen, maar dat is niet het enige. Het gebied was ook toonaangevend in de aanleg van Canada’s spoorwegen.

Men bedacht hier namelijk hoe ze een trein het best door een heuvelachtig gebied als de Rocky Mountains konden laten rijden. Het antwoord: door middel van zogenoemde switchbacks en tunnels in plaats van steile hellingen.

De uitvinding werd hier bedacht en getest en dus wordt Yoho National Park gezien als dé oorsprong van het feit dat er überhaupt zoveel treinen door Canada reizen.

Yoho National Park Canada
Destination BC/Albert Normandin

Dit zie je in Yoho National Park

Yoho National Park maakt deel uit van de Canadese Rocky Mountain en dat is haast een garantie voor veel natuurlijke must-sees.

Wij zijn bijvoorbeeld erg te spreken over de Takakkaw Falls: een waterval van 254 meter hoog. We worden ook vrolijk van de Wapta Falls. Da’s ook een waterval, maar dan van 150 meter breed.

En als meren meer je ding zijn, ga je naar Emerald Lake. Dit is – letterlijk – een van de grootste bezienswaardigheden van het park. We raden vooral de wandeling van ruim vijf kilometer rondom het water aan.

Wat het treinverleden betreft: dit zie je vooral terug bij Spiral Tunnels Viewpoint, waar de treinen de bergen inrijden. Erg gaaf om te zien.

Yoho National Park Canada
Destination BC/Paul Zizka

Zo kom je er

Yoho National Park is goed te combineren met Canada’s andere, wereldberoemde nationale parken. Het park ligt bijvoorbeeld dichtbij de Icefields Parkway. Via deze toffe route rij je makkelijk door naar Banff National Park en Jasper National Park.

Check tot slot altijd eerst de website van Parks Canada voor up-to-date info over Yoho National Park. Het kan zijn dat sommige wegen en gebieden dicht zijn in verband met het weer.